5 Φεβρουαρίου 2023

Παγκόσμιο σοκ από την κατάρρευση μεγάλης κατασκευαστικής στην Βρετανία

Ο γίγαντας των κατασκευαστικών Carillion κατέρρευσε και επίσημα και από σήμερα μπαίνει σε καθεστώς αναγκαστικής εκκαθάρισης. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα αφού απειλούνται σχεδόν 50.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Η απόφαση να γίνει άμεση ρευστοποίηση των στοιχείων της εταιρείας ελήφθη μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην εταιρεία, τους δανειστές της και την κυβέρνηση.

Πρόκειται για την δεύτερη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία στην Βρετανία και το μόνο που συμφωνήθηκε είναι ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει το κόστος της συνέχισης των συμβολαίων που είχε συνάψει η Carillion με το βρετανικό δημόσιο.

Η εταιρεία, έχει συνολικά 43.000 εργαζομενους εκ των οποίων οι 20.000 στην Βρετανία. Παραμένει άγνωστο ακόμα ποιοι και πόσοι θα χάσουν τις δουλειές τους.

Κάποια από τα συμβόλαια της Carillion θα τα αναλάβουν άλλες κατασκευαστικές ενώ κάποια άλλα θα τα αναλάβει ξανά το δημόσιο.

Μερικά από τα έργα που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη κατασκευαστική είναι η κατασκευη του νέου σιδηροδρομικού δικτύου στην Βρετανία, η κατασκευή φυλακών αλλά και η συντήρηση σχολικών κτιρίων.

Επίσης, είχε αναλάβει την συντήρηση 50.000 σπιτιών του υπουργείου Άμυνας.

«Είναι μια θλιβερή ημέρα για την εταιρεία, για τους συναδέλφους μας, τους προμηθευτές και τους πελάτες μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Carillion, Philip Green.

Πηγή: www.newsit.gr