6 Δεκεμβρίου 2022

Μουζάλας από τη Χίο: Η ΒΙΑΛ δεν κλείνει

Η ΒΙΑΛ δεν θα κλείσει ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στους κατοίκους του Χαλκειούς, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε μαζί του στο hot spot της ΒΙΑΛ, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Μουζάλας επανέλαβε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της δομής, ενώ σε ό,τι αφορά την μεταφορά των νέων οικίσκων τόνισε ότι αυτό γίνεται για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, που σήμερα διαμένουν σε σκηνές.

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες των Χαλκούσων ότι υφίστανται ζημιές από τους πρόσφυγες και μετανάστες, δήλωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος, ενώ πρόσθεσε ότι θα δει τι έχει συμβεί και καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων που έχουν ήδη εγκριθεί για κατοίκους της περιοχής, των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές.

Ο κ. Μουζάλας συναντάται αυτή την ώρα με την εισαγγελέα Χίου κα Σπυριδούλα Σταυράτη, ενώ για τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης έχει ορισθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού.

Έξω από το hot spot της ΒΙΑΛ έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι του Χαλκειούς και της ευρύτερης περιοχής και διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση και νέων οικίσκων στην ΒΙΑΛ.

Πηγή: astraparis