25 Σεπτεμβρίου 2022

Κρήτη: Το ξέσπασμα της κόρης του λαχειοπώλη που διαμελίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα

Συγκλονισμένη από τον τραγικό τρόπο με τον οποίο «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας της – ο οποίος παρασύρθηκε από το ΙΧ που οδηγούσε 44χρονος με αποτέλεσμα να διαμελιστεί – είναι η κόρη του, που κατοικεί στο Βέλγιο…

Η ίδια φαίνεται αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, ζητώντας την απόδοση ευθυνών για το τροχαίο που συγκλόνισε το πανελλήνιο παραμονή Πρωτοχρονιάς στα Χανιά.
Την αυστηρότερη των ποινών

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί, η οικογένεια θα ζητήσει να επιβληθεί η αυστηρότερη των ποινών -όχι μόνο για το τροχαίο δυστύχημα- αλλά και για την εγκατάλειψη του άτυχου λαχειοπώλη στην άσφαλτο.  Μάλιστα θα ζητηθεί και αποζημίωση για το θάνατου του λαχειοπώλη.
Δεν κρατήθηκε ο 44χρονος οδηγός

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος οδηγός του ΙΧ δεν κρατήθηκε από τις αρχές καθώς αυτό δεν προβλέπεται στις περιπτώσεις πλημμελήματος αλλά του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης, για το οποίο πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις.

Όπως υποστήριξε μέσω του δικηγόρου του παρέσυρε θανάσιμα τον 66χρονο και επέστρεψε στο σημείο του δυστυχήματος αλλά ήταν ήδη αργά για τον άντρα. Αποχώρησε όπως υποστήριξε γιατί είχε μαζί του το γιο του και γιατί είχε ζήσει τραυματική εμπειρία έχοντας χάσει τη μητέρα του από τροχαίο.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ενώ το αυτοκίνητο θα εξεταστεί από πραγματογνώμονα.

Υπενθυμίζεται ότι «ματωμένη» ήταν η παραμονή Πρωτοχρονιάς στα Χανιά καθώς 66χρονος, λίγα μέτρα αφ’ότου βγήκε από μαγαζί στην περιοχή της Παρηγοριάς, παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από το ΙΧ του 44χρονου, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να βυθιστεί στο πένθος.
Οι σκέψεις και οι κινήσεις του οδηγού στην Κρήτη

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 44χρονου Χρήστος Μαρκογιαννάκης «ακολουθούσε μια σειρά αυτοκινήτων που κινούνταν με την ίδια ταχύτητα, είδε ένα άτομο που θέλησε να περάσει απέναντι και κοντοστάθηκε, πήγε να περάσει και τον χτύπησε. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το 6χρονο παιδί -το οποίο πήγαινε για να αγοράσει βεγγαλικά- και άρχισε να κλαίει μετά το δυστύχημα.

Πανικοβλήθηκε γιατί είχε ζήσει παρόμοια εμπειρία στην Αγία Μαρίνα το 2001 ότον τον κρατούσε από το χέρι η μητέρα του, πήγαν να διασχίσουν δρόμο και την παρέσυρε αυτοκίνητο που τη διαμέλισε. Όταν επέστρεψε μόνος χωρίς το παιδί του (στο σημείο του δυστυχήματος) είδε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός. Πάνω στον πανικό του έφυγε για να απομακρύνει το παιδί του.

Ο 66χρονος δεν πέθανε γιατί τον εγκατέλειψε στο σημείο , ήταν ήδη νεκρός. Δεν είχε σκοπό να ξεφύγει, έτσι κι αλλιώς υπήρχαν κάμερες στο σημείο και έμειναν πίσω κομμάτια του αυτοκινήτου».

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός πως ο άτυχος λαχειοπώλης βρισκόταν στην περιοχή για να αγοράσει ένα ρόδι για τη νέα χρονιά.
Η στιγμή της τραγωδίας

Πηγή: neakriti.gr