27 Οκτωβρίου 2020

Φθιώτιδα: Απεγκλωβίστηκε σώος ο 42χρονος κτηνοτρόφος από τα Μάρμαρα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 42χρονου κτηνοτρόφου από τα Μάρμαρα τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στα χιονισμένα Βαρδούσια κοντά στο χωριό Ανατολή.

Επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης που στήθηκε μέσα στη νύχτα ύστερα από αίτημα για συνδρομή από το ΑΤ Σπερχειάδας, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί σώος στο ποιμνιοστάσιο του, ο 42χρονος.

Για τη διάσωσή του επιστρατεύθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα της 7ης ΕΜΑΚ, που προσέγγισε το χώρο όπου βρισκόταν καλά στην υγεία του ο κτηνοτρόφος.

Η επιχείρηση κράτησε αρκετές ώρες καθώς το ποιμνιοστάσιο βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα μετά τα Μάρμαρα προς την Ανατολή και αλλά δυο χιλιόμετρα μέσα στο δάσος.

Αποκλείστηκε από το χιόνι

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο κτηνοτρόφος βρισκόταν με τα πρόβατά του στην ορεινή περιοχή της Ανατολής, όπου φαίνεται να αποκλείστηκε από το απότομο χιόνι που έπεσε στην περιοχή την Πέμπτη.

Αυτή ήταν η 2η σερί επιτυχημένη διάσωση των πυροσβεστών μέσα στη νύχτα και στα παγωμένα Βαρδούσια τον τελευταίο μήνα του 2017. Μόλις στις 11 Δεκεμβρίου είχαν καταφέρει να απεγκλωβίσουν στο ίδιο βουνό αλλά σε μεγαλύτερο υψόμετρο μια 4μελη παρέα φίλων από την Αθήνα που είχαν κολλήσει με τα τζιπ τους στο βουνό.

Πηγή: LamiaReport