5 Φεβρουαρίου 2023

Εκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Προσοχή. Νέα επιδείνωση του καιρού…»

Νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιώντας μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ. Ποιες περιοχές θα χτυπηθούν;

Διαβάστε αναλυτικά όσα γράφει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ:

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!)

Φίλες και φίλοι! Οπως τόνιζα απο τις αρχές της εβδομάδας μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ και κυρίως χθες Παρασκευή, οι συνεχόμενες και κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις – καταιγίδες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή 3/11 στη δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στα βορειοανατολικά.

Το έδαφος είναι πλέον κορεσμένο απο το πολύ νερό στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές και ένα νέο πέρασμα απο βροχές και καταιγίδες απο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως και το ξημέρωμα της Κυριακής 3/11 (ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) στα Επτάνησα, την Ηπειρο, στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσης, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Αχαΐας, Ηλείας Μεσσηνίας, Ξάνθης και Ροδόπης) θα μπορούσε πλέον να προκαλέσει και πάλι προβλήματα (τοπικές πλημμύρες, υπερχείλιση χειμάρρων-ποταμών- και κατολισθήσεις)!

Καλό θα είναι:
– να μεταβάλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
– να ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
– Να ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
– να μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ
– να ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση
– να εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.)

Για ότι νεότερο ρίχνετε μια συχνή ματιά στη σελίδα μου εδώ:
https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου