28 Νοεμβρίου 2022

Ρατσιστικό παραλήρημα από Έλληνα καθηγητή εναντίον του Αντετοκούνμπο.

Την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εκπροσωπεί με ιδανικό τρόπο την Ελλάδα πέρα απ” τον Aτλαντικό και τραγουδά τον εθνικό μας ύμνο στα γήπεδα του ΝΒΑ, ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος -από το Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο- του εξαπέλυσε μια απίστευτη “επίθεση”.

Ρατσιστική επίθεση με αδιανόητους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, εξαπέλυσε ο γνωστός Έλληνας καθηγητής που διδάσκει στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου, Ευάγγελος Μαρκόπουλος,

Το ποστάρισμα Ελληνίδας δημοσιογράφου, με το βίντεο των Μιλγουόκι Μπακς στο οποίο εμφάνιζε τον Αντετοκούνμπο να τραγουδά μέσα στην έδρα των Καβαλίερς τον εθνικό μας ύμνο μαζί με συμπατριώτες μας, δέχθηκε την “επίθεση” του συγκεκριμένου καθηγητή (διακεκριμένος επιστήμονας στον τομέα της τεχνολογίας).

“Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Ελληνας. Εως εδω. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας”

Το σχόλιο του Ευάγγελου Μαρκόπουλου προκάλεσε την αντίδραση πολλών χρηστών και φυσικά της κατόχου του συγκεκριμένου προφίλ.

“Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Έλληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!” απάντησε η δημοσιογράφος.

Παράλληλα, ένας άλλος χρήστης του Facebook, κατηγόρησε ευθέως τον καθηγητή για ρατσισμό. “Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;;;” σχολίασε.

Απ’ την μεριά του, ο Ευάγελος Μαρκόπουλος έμεινε.. σταθερός στις απόψεις του. “Αρκετά έχει προκαλέσει το άτομο αυτό και ειδικά το καλοκαίρι είδαμε όλοι που μας έχει γραμμένους”.

Πηγή: www.newsit.gr