27 Ιουνίου 2022

Φρίκη: Βίαζαν 19χρονη φοιτήτρια επί ώρες και έκαναν διαλείμματα για τσιγάρο και τσάι

Μια 19χρονη φοιτήτρια επιστρέφει στο σπίτι της από το φροντιστήριο όπου παρακολουθεί μαθήματα για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Δημόσιο. Μια ομάδα νεαρών ανδρών της επιτίθενται, την μεταφέρει δια της βίας σε μια ερημική τοποθεσία κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές. Τη βιάζουν επί ώρες ενώ, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, κάνουν διαλείμματα για τσιγάρο και τσάι. Όταν πια έχουν κουραστεί και χάσει το ενδιαφέρον τους την εγκαταλείπουν σοβαρά τραυματισμένη κοντά σε μια συστάδα θάμνων πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Το κορίτσι επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις της και καταφέρει να φτάσει μέχρι το ΑΤ όπου ενημερώνει τις αρχές για τον βιασμό της και επικοινωνεί με την οικογένειά της. Και οι δύο γονείς της είναι αστυνομικοί.

Θα έλεγε κανείς πως το πιο τραυματικό μέρος της περιπέτειας έχει τελειώσει. Το κορίτσι όμως ζει στην περιοχή Νέο Μποπάλ, στην Κεντρική Ινδία. Μια χώρα όπου οι βιασμοί ανηλίκων και ενηλίκων έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις όσο και πέραν κάθε λογικής άρνηση των διωκτικών αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα-σε σημείο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως συγκάλυψη- όπως έχουμε δει μέχρι σήμερα δεκάδες φορές με ανάλογες θλιβερές και εξοργιστικές ιστορίες βιασμού που δημοσιοποιούνται.

Η ιστορία της 19χρονης δεν ξεφεύγει από αυτή την παθογένεια. Επί μέρες κανένα από τα δύο αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στη περιοχή όπου τελέστηκε το ειδεχθές έγκλημα δεν προχώρησε στην σύνταξη και υποβολή σχετικής αναφοράς για το περιστατικό…γιατί διαφωνούσαν σε ποιου την περιοχή αρμοδιότητας εμπίπτει το σημείο που βιάστηκε η κοπέλα.

Τελικά, ένα από τα δύο αστυνομικά τμήματα, κατέγραψε το περιστατικό, έχοντας φυσικά σπαταλήσει κρίσιμα 24ωρα. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, υπό την πίεση της κοινής γνώμης και ακτιβιστών, και όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους δράστες είχε καταδικαστεί αφού κατηγορήθηκε για την δολοφονία της κόρης του, όταν ήταν ακόμη βρέφος. Ωστόσο, ήταν έξω με αναστολή.

Και πάλι όμως, η περιπέτεια της 19χρονης δεν είχε τελειώσει καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους αξιωματικούς που χειρίζεται την υπόθεση κατηγόρησε το θύμα πως «κατασκεύασε» την καταγγελία της.

Η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία. Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τη στάση των αστυνομικών ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως αδυνατεί να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη ενώ η υπουργός αρμόδια για θέματα Γυναικών και Παιδιών δήλωσε πως για τέτοιους είδους εγκλήμα

huffingtonpost