13 Αυγούστου 2022

Μαφιόζος της Κόζα Νόστρα ήθελε να δολοφονήσει την κόρη του.

Η Κόζα Νόστρα δεν χαμπαριάζει από έρωτες. Ούτε από προσωπικές σχέσεις. Ακόμη κι αν πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση.

Ο «νονός» της Κόζα Νόστρα, Πίνο Σκαντούτο, ζήτησε από τον γιο του, να σκοτώσει την αδερφή του. Ο Ιταλός μαφιόζος δεν ήταν… χαρούμενος που η κόρη του είχε δεσμό με έναν καραμπινιέρο!

Για καλή τύχη της κοπέλας, όμως, ο αδερφός της, αρνήθηκε να τη δολοφονήσει. Ο πατέρας τους, ζητούσε από τον γιο του να τιμωρήσει παραδειγματικά την αδερφή του. Αιτία; Η σχέση της με έναν καραμπινιέρο.
Εντολή μέσα από τη φυλακή

Η εντολή της εκτέλεσης έφτασε από την φυλακή, από τον ίδιο τον «νονό» της σικελικής μαφίας και πατέρα των δυο αδελφών. Θεώρησε ότι η κόρη του είχε ατιμάσει την οικογένειά του.

Ο γιός του Σκανούτο όμως αρνήθηκε να γίνει αδελφοκτόνος διότι, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, δεν ήθελε να χαλάσει τη ζωή του. Απάντησε στον πατέρα του ότι, «αν ήθελε, μπορούσε να αναλάβει την όλη ευθύνη ο ίδιος».
«Θα το κάνω μόνος μου!»

«Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα κάνω στην κόρη μου το κατάλληλο δώρο. Έγινε ένας μπάτσος», έγραψε σε γράμμα που έστειλε στην αδελφή του, από την φυλακή, ο Πίνο Σκαντούτο.

Το μίσος του Σκαντούτο προς την κόρη του, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, οφείλεται και στο ότι υποπτευόταν πως είχε συλληφθεί ακριβώς λόγω της σχέσης της με τον καραμπινιέρο και των μυστικών και ανομολόγητων λεπτομερειών που μπορεί να του αποκάλυψε.

Παράλληλα με την κόρη του, σύμφωνα με το φονικό σχέδιό του, θα έπρεπε να θανατωθεί και ο σύντροφός της. Ευτυχώς, αυτή τη φορά, ο παράλογος «κώδικας τιμής» στον οποίο βασίζονται οι διάφορες μαφίες, δεν υπερίσχυσε της λογικής ενός νέου. Ο γιος του Σκαντούτο κατάφερε να προτάξει την αυτόνομη σκέψη του και την θέληση για ζωή.

Η όλη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε από την ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης στο Παλέρμο της Σικελίας η οποία οδήγησε στην σύλληψη 16 μελών και υποστηρικτών της Κόζα Νόστρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ