12χρονη σώζει από πνιγμό τον δίδυμο αδερφό της στην καφετέρια του σχολείου – Βίντεο

Μια 12χρονη ανέλαβε δράση όταν είδε τον δίδυμο αδελφό της να πνίγεται στην καφετέρια του σχολείου. Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τον 12χρονος Τσάρλι Λοβέρν να πνίγεται ενώ έτρωγε ένα κομμάτι τυρί στην καφετέρια του σχολείου του.

«Νόμιζα ότι θα λιποθυμούσα ή ότι θα πέθαινα», δήλωσε ο Τσάρλι. Προσπάθησε να κάνει νόημα στους συμμαθητές του για βοήθεια.

«Άρχισα να πιάνω το λαιμό μου, κάνοντας νόημα ότι πνιγόμουν», είπε ο 12χρονος.

Όμως, κάποιοι, νομίζοντας λανθασμένα ότι είναι άρρωστος και βήχει απομακρύνθηκαν καθώς φοβήθηκαν μην κολλήσουν. Τότε ήταν που η δίδυμη αδελφή του, η Αμέλια, ανέλαβε δράση.

«Κατάλαβα ότι πνιγόταν, επειδή το πρόσωπό του είχε αλλάξει χρώμα. Σηκώθηκα γρήγορα, για να τον βοηθήσω», δήλωσε η Αμέλια.

Δείτε το βίντεο με την άμεση και σωτήρια επέμβαση της Αμέλια στον δίδυμο αδερφό της

Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον ένα παιδί πεθαίνει από πνιγμό κάθε πέντε ημέρες. Ένα άτομο που πνίγεται δεν θα μπορεί να βήξει, να μιλήσει ή να αναπνεύσει, οπότε θα πρέπει να δώσει σήμα στους άλλους βάζοντας τα χέρια του πάνω στο λαιμό του.

Αν παρατηρήσετε κάποιον να πνίγεται, σκύψτε το άτομο προς τα εμπρός και δώστε πέντε χτυπήματα στην πλάτη. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, δώστε πέντε χτυπήματα ακριβώς πάνω από τον αφαλό. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να βγει το αντικείμενο.

Οι θετοί γονείς του Τσάρλι και της Αμέλια είναι ευγνώμονες.

«Αυτά είναι τα πράγματα που ελπίζεις και προσεύχεσαι να μην συμβούν ποτέ, μα ποτέ σε ένα από τα παιδιά σου», δήλωσε η μητέρα των παιδιών Κρίστι Ρουθ. «Αυτά τα παιδιά πρέπει να προσέχουν και να προσέχουν το ένα το άλλο. Και είμαι ευγνώμων που η Αμέλια το έκανε».