10 Αυγούστου 2020

Όχι μόνο δεν καταργούν τις Πανελλαδικές αλλά βάζουν και ενδοσχολικές εξετάσεις!

Το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το οποίο κατά πληροφορίες θα περιλαμβάνει και πανελλαδικές αλλά και ενδοσχολικές εξετάσεις ήταν αυτό που σχεδόν μονοπώλησε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλίψη: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός

Το νέο σύστημα, για το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί το ποσοστό των δύο εξετάσεων για τη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση.

Την παρουσίαση έκανε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ενώ η υποχρεωτική εκπαίδευση προτείνεται να αυξηθεί στα δώδεκα χρόνια. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού στη Βουλή, ο κ. Γαβρόγλου είπε μεταξύ άλλων, ότι όπως σε όλες τις χώρες υπάρχουν εξετάσεις για την είσοδο σε πανεπιστήμια και αλλάζει ο τρόπος που θα γίνεται. Στο σημερινό υπουργικό, όπως είπε, κάναμε μία αναλυτικότερη συζήτηση, το μεγάλο στοίχημα είναι το λύκειο να γίνει ένα λύκειο με τις θεσμικές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο τέθηκε και το ζήτημα των δράσεων πρόληψης για τις πυρκαγιές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την οριοθέτηση και προστασία των δασικών εκτάσεων που επλήγησαν, την κήρυξη τους ως αναδασωτέων με πρόληψη αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων καθώς και η σχεδιασμένη φυσική ή τεχνική αναδάσωση των εκτάσεων αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O γιος του Πλούταρχου τραγουδάει και είναι ίδιος ο πατέρας του! (BINTEO)

Είναι οριστικό! Η Σάσα Σταμάτη εκτός Πρωινού και ΑΝΤ1 – Τα παρατά όλα και…

Νταϊάνα – Κάρολος: Φορούσε σέξι εσώρουχα από τα Harrods και της έλεγε…

protothema