27 Σεπτεμβρίου 2020

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Μαίνεται η πυρκαγιά στις Μαριές – Αγώνας για τη σύλληψη των εμπρηστών

Σε πλήρη εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης στη βόρεια Ζάκυνθο μετά από μια νύχτα κόλαση. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά που καίει από το περασμένο Σάββατο, υπό έλεγχο…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο στο χωριό Μαριές, για το οποίο το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά στα σπίτια. Νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα σπίτια, με τους περισσότερους κατοίκους να αρνούνται να τα εγκαταλείψουν. Στην περιοχή επιχειρούν τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο, 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Το πρωί έφτασαν στο νησί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής 15 ακόμα οχήματα και 60 πυροσβέστες.
«Δεν μπορεί να είναι τυχαίο όλο αυτό»

Μια δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για τη Ζάκυνθο, «από τις πολλές φέτος», καθώς οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης. «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τα πύρινα μέτωπα προσπαθώντας να τα κρατήσουν μακριά, κυρίως από τις κατοικημένες περιοχές, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές» είπε ο κ. Καπάκης και τόνισε ότι την ώρα που «προσπαθούσαν να ελέγξουν τις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές, προέκυπταν νέες εστίες και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Πηγή: www.newsit.gr