11 Αυγούστου 2020

Κηδεία Λάσκαρη: Ο χαμός έξω από την εκκλησία και η τσιριχτή φωνή: «Εξαφανίσου είπα»

Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρέτησαν την Ζωή Λάσκαρη στον ιερό ναό Αγίου Διονύσου στο Κολωνάκι.

Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας επί της οδού Σκουφά αλλά και στους γύρω δρόμους ήταν δρακόντεια, ενώ οι κάθετες οδοί παρέμειναν κλειστές για τα αυτοκίνητα ακόμα και των μόνιμων κατοίκων.
Λίγο πριν τη μία ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Και εκεί σ την απόλυτη πένθιμη σιγή του Κολωνακίου μία τσιριχτή φωνή της τροχονόμου, η οποία συντόνιζε τις αφίξεις, τις αναχωρήσεις και τις αποβιβάσεις των VIPs που κατέφθαναν στον ναό, έκανε συχνά τα κεφάλια του κόσμου να γυρίζουν προς το μέρος της. «Έλα πάμε! Φύγε! Έλα εσύ!», φώναζε. «Άλλη φορά, όταν θα έχουμε μέτρα, τρεις ώρες πριν θα είστε όλοι παρόντες» είπε σε συνάδελφό της μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso.

Με τα ίδιας ένταση νεύρα διέταξε τον οδηγό ενός μικρού βαν γνωστού ανθοπωλείου να εξαφανιστεί! Εκείνος κάτι ψέλλισε, αλλά η τροχονόμος αγρίεψε. «Εξαφανίσου είπα» επανέλαβε. Αν δεν είχες εικόνα εκείνη τη στιγμή, θα νόμιζες πως στη γωνία Δημοκρίτου και Σκουφά γινόταν καβγάς μεγάλος.

Ωστόσο, ο άψογος συντονισμός και η αποφυγή μποτιλιαρίσματος από τις μαύρες λιμουζίνες και τα τζιπ που κατέφθαναν το ένα πίσω από το άλλο στον Άγιο Διονύσιο υπήρξε δικό της κατόρθωμα και το μόνο που δεν μπόρεσε να συντονίσει η τροχονόμος ήταν τα νεύρα των περαστικών οπου διέσχιζαν με δυσκολία τα γεμάτα με κόσμο πεζοδρόμια.

Πηγή: www.gossip-tv.gr