27 Ιουνίου 2022

11 μύθοι που πιστεύουμε όταν γυρίζουμε στους πρώην μας

Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε παρελθοντικές μας σχέσεις. Φυσικά, μερικές φορές υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να γυρίσουμε στον πρώην μας, αλλά τις περισσότερες φορές, σύντομα καταλαβαίνουμε ότι οι λόγοι αυτοί δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας μύθος.

Δείτε παρακάτω τους 11 πιο συνηθισμένους λόγους που βρίσκουμε για να γυρίσουμε στους πρώην μας.

1.Αυτή τη φορά, όλα θα είναι διαφορετικά

Ίσως να είναι διαφορετικά, αλλά σίγουρα προς το χειρότερο. Σύμφωνα με έρευνα, οι σύντροφοι που τα ξαναβρίσκουν δίνουν λιγότερη σημασία στις θετικές πτυχές της σχέσης τους και επικεντρώνονται περισσότερο στις αρνητικές. Σπάνια προσπαθούν να φτιάξουν τη σχέση και λατρεύουν να υπενθυμίζουν παρελθοντικά παράπονα.

2.Έχει αλλάξει εντελώς Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Τουλάχιστον όχι γρήγορα και όχι χωρίς λόγο. Για να κόψει κάποιος ακόμα και την πιο ασήμαντη συνήθεια, πρέπει να έχει μια ειλικρινή επιθυμία και κίνητρο για να το καταφέρει. Ο πρώην σας τα έχει αυτά; 3

.Κανείς δε με ξέρει καλύτερα από αυτόν Έχετε δίκιο. Γνωρίζετε καλά ο ένας τον άλλον και παρόλα αυτά, χωρίσατε. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος του χωρισμού σας – πρέπει να υπάρχει λίγο μυστήριο στη σχέση.

4.Όλοι είναι χαζοί και δεν πρόκειται να βρω κανέναν καλύτερο  Ο κήπος του γείτονα είναι πάντα πιο πράσινος από τον δικό μας. Δε θέλετε να δείτε τα καλά χαρακτηριστικά ενός καινούργιου συντρόφου, γιατί αυτό θα σας βγάλει από τη ζώνη ασφαλείας σας.

5.Δεν είναι τέλειος, αλλά είναι δικός μου Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι περισσότερο ευαίσθητος στις ήττες, παρά στις νίκες. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις. Αναρωτηθείτε τι είναι καλύτερο: να έχετε μια ευτυχισμένη ζωή με το άλλο σας μισό ή μια δυστυχισμένη με τον “όχι τέλειο, αλλά δικό σας” σύντροφο;

6.Δεν έχω χρόνο για καινούργια ραντεβού  Όταν γνωρίζουμε έναν καινούργιο άνθρωπο, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Περίπου το 17% των γάμων στις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο έγιναν από ζευγάρια που γνωρίστηκαν σε ιστοσελίδες γνωριμιών.

7.Τώρα είμαστε φίλοι και θα δούμε πώς θα πάει  Κατά κανόνα, η φιλία ανάμεσα σε ένα πρώην ζευγάρι είναι χαμηλής ποιότητας. Επίσης, η επιθυμία να παραμείνουμε φίλοι με τον πρώην μας, μπορεί να είναι σημάδι ψυχικής διαταραχής.

8.Ήπιατε λίγο και φιληθήκατε. Επίσης, μπορεί να πήγατε μαζί σπίτι. Το 43% των γυναικών και το 47% των αντρών, κοιμάται με τους πρώην τους. Αν σας έχει συμβεί και εσάς, να θυμάστε ότι δεν είστε οι μοναδικοί. Απλά να θυμάστε ότι δεν πρέπει να το αφήσετε να σας γίνει συνήθεια, γιατί μπορεί να μπει εμπόδιο στο μέλλον σας.

9.Κανείς δεν είναι τέλειος Κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, δεν χωρίσατε επειδή δεν ήσασταν τέλειοι, αλλά επειδή δεν ήσασταν κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον.

10.Ο πρώην μου δε θα με αφήσει μόνη Μετά από έναν χωρισμό, ο ένας από τους συντρόφους αρχίζει να δείχνει ξαφνικά μια δραστηριότητα που δεν έδειχνε πριν. Μηνύματα, τηλέφωνα, σχόλια, ξαφνικές επισκέψεις. “Μ’ αγαπάει ακόμα”, σκεφτόμαστε. Αλλά στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ανάγκη επανάκτησης του ελέγχου.

11.Ίσως υπερβάλω Ίσως και να έχετε δίκιο. Αν χωρίσατε εξαιτίας συγγενών, δουλειάς ή άλλων εξωτερικών παραγόντων, μια δεύτερη ευκαιρία μπορεί να είναι επιτυχημένη. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, η αιτία του χωρισμού είναι πιο σοβαρή: π.χ. απιστία.

ΠΗΓΗ: tilestwra.com