15 Αυγούστου 2022

Πόσο περπάτημα χρειάζεται για να χάσετε 1 κιλό;

Πφφφ… Σε δυσκολεύει το περπάτημα ε; Βαλ’το στο καθημερινό σου πρόγραμμα και θα δεις πόσο εύκολα κι ανώδυνα «φεύγουν» τα κιλά!

Το περπάτημα -χωρίς γόβες ναι;- είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους άσκησης.

Ανάλογα με το πόσο συχνά περπατάς, μπορείς να χάσεις εύκολα ακόμα και μισό κιλό ανά εβδομάδα ή περισσότερο. Για σκέψου του, σε λιγότερο από πέντε μήνες, μπορεί να είσαι 10 κιλά ελαφρύτερη χωρίς να ξοδέψεις ώρες στο γυμναστήριο και χωρίς να κάνεις εξαντλητική δίαιτα.

Με το περπάτημα, ταυτόχρονα με την απώλεια των περιττών κιλών θα τονώσεις τους μυς σου και θα βελτιώσεις την υγεία της καρδιάς σου.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίς με το περπάτημα καθορίζεται από το αρχικό σου σωματικό βάρος και τον ρυθμό με τον οποίο περπατάς. Αν κατά μέσο όρο έχεις μια ταχύτητα βαδίσματος στα 6,4 χλμ/ώρα μπορεί να κάψεις περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα!

Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να διατηρείς διαρκώς αυτόν το ρυθμό. Για παράδειγμα, αν πάρεις απόφαση να διανύεις 5 χλμ παραπάνω κάθε ημέρα, τότε θα καις επιπλέον 300 θερμίδες τη μέρα. Μπορεί να περπατήσεις ακόμα μικρότερη απόσταση από εκείνη και να το συνδυάσεις με το καθημερινό σου πρόγραμμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο app. ως… βηματόμετρο που θα σε βοηθήσει να κάψεις επιπλέον θερμίδες, καθώς θα μετράς εύκολα τα βήματα που κάνεις.

Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις για να χάνεις 0,5 κιλά/εβδομάδα.

Για να χάσει βάρος ο μέσος άνθρωπος πρέπει να κάνει περίπου 2.000 βήματα σε κάθε 1,6 χλμ που βαδίζει. Σε αυτή την απόσταση θα κάψεις περίπου 100 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι το βηματόμετρο θα σε βοηθήσει να παρακολουθείς τα βήματά σου, το πόσα χιλιόμετρα διανύεις κάθε μέρα και πόσες θερμίδες καίς. Θα σε βοηθήσει, επίσης, αν δεν έχεις χρόνο για άσκηση, αφού μπορείς και να μετράς τα βήματα στην καθημερινότητά σου.

1,5 χλμ = 2.000 βήματα και 100 θερμίδες που καίγονται

0,5 κιλά = 3.500 θερμίδες

Απώλεια βάρους 0,5 κιλών την εβδομάδα = 500 θερμίδες ανά ημέρα

Συνεπώς, για να χάσεις 0,5 κιλό ανά εβδομάδα, πρέπει να προσθέσεις 10.000 βήματα στη μέρα σου.

Πηγή :fit123.gr