5 Φεβρουαρίου 2023

ΣΟΚ: Δείτε πόσες χιλιάδες προσλήψεις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσα εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν ανά έτος!

Σε ένα σύνολο 707.548 υπαλλήλων ανέρχεται το προσωπικό που απασχολείται στον ελληνικό δημόσιο τομέα, με κάθε σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου που αναρτήθηκαν στην apografi.yap.gov.gr.

Αυτό είναι το τελικό άθροισμα των μισθοδοτούμενων από το ελληνικό δημόσιο, μεταξύ των οποίων μετακλητοί υπάλληλοι και αιρετοί, με τα τελευταία στοιχεία να είναι για τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτό που προκύπτει είναι μία αύξηση των εργαζομένων στο δημόσιο κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τη συμφωνία που έχει γίνει με τους δανειστές για 1:5, δηλαδή σημαίνει πως φεύγουν πέντε υπάλληλοι από το δημόσιο, έρχεται ένας.

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία αλλά και σε ποιους οργανισμούς κατανέμονται και απασχολούνται οι εργαζόμενοι, κάντε κλικ ΕΔΩ

Τώρα, αυτό που είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε είναι πως, τα τελευταία δύο χρονιά, με τα τελευταία στοιχεία να είναι το Δεκέμβριο του 2016 προκύπτει ένας μεγάλος αριθμός συμβασιούχων. Όπως δείχνει και ο πίνακας παρακάτω στην Κεντρική Διοίκηση βρίσκονται 80.405 Συμβασιούχοι εκ των οποίων οι 11.443, είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΔΙΠ). Οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι στο σύνολό τους 3.240, εκ των οποίων, οι 2070 είναι στα βουλευτικά γραφεία.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 707.548 δημοσίων υπαλλήλων οι 80.405 είναι σήμερα συμβασιούχοι (συμβάσεις έργου, ωρομίσθιοι κτλ).

ereportaz.gr