29 Μαΐου 2022

Προκαλεί η Άγκυρα με απειλές και παραβιάσεις στο Αιγαίο

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, μία μέρα μετά τη θλιβερή επέτειο στα Ίμια.

Η τουρκική πλευρά, που δεν έχει σταματήσει τις προκλήσεις από την ημέρα της απόφασης του Αρείου Πάγου κατά της έκδοσης των οκτώ αξιωματικών στην Τουρκία, κλιμακώνει τη στάση της.

Σήμερα, αφού σημειώθηκαν δέκα παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ: ««Η Ελλάδα -όπως στα Ίμια -προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες. Η Τουρκία όμως δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο».

Η δήλωση έγινε σε ημερίδα που διοργάνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού και αμέσως έγινε μεγάλη διασπορά της στα τουρκικά ΜΜΕ.

Νωρίς σήμερα το πρωί, 1η Φεβρουαρίου σημειώθηκαν δέκα παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά F-16.
Λίγη ώρα μετά τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια, από ελικόπτερο, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν 8 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Για περίπου 40 λεπτά τα δυο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο.

Άμεσα, σηκώθηκαν ελληνικά μαχητικά που προχώρησαν σε αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπερπτήσεις στα Ίμια έγιναν στις 7.43, 7.57, 7.59, 8.24, 8.25 και 8.28 και πάνω από την Καλόλιμνο στις 8.27 και στις 8.41

Λίγη ώρα αργότερα ακόμη δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο νέες υπερπτήσεις, στις 9:08 και στις 9:15.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr