21 Μαΐου 2022

Έκτακτο – Πούτιν: Δεν θα απελάσω Αμερικανούς διπλωμάτες!

«ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΜΠΑΜΑ

«Δεν θα απελάσω κανέναν Aμερικανό διπλωμάτη ως αντίποινα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν – Στον «πάγο» οι σχέσεις Ρωσίας και Αμερικής

Απορρίπτει ο Ρώσος πρόεδρος την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες τιμωρώντας με το ίδιο νόμισμα την Ουάσινγκτον, η οποία χθες ανακοίνωσε ότι θα αποπέμψει 35 Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε επίσης την πράξη του Μπαράκ Ομπάμα ως… πρόκληση και ότι θα περιμένει την ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Today.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε για την υπόθεση ότι «για το συμφέρον της χώρας μας και του λαού μας, θα συναντηθώ με τους υπεύθυνους των υπηρεσιών πληροφοριών την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να έχω ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα».

Το χρονικό των απελάσεων!

Νωρίτερα, η ρωσική «αρκούδα» περνούσε στην αντεπίθεση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ να δηλώνει ότι θα απελάσει 35 Αμερικανούς μετά την «τιμωρία» της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον να αποπέμψει 35 Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι απελαύνει 35 Ρώσους διπλωμάτες και κλείνει δύο ρωσικές κτιριακές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ σε αντίποινα για μια σειρά παρενοχλήσεων στη Ρωσία εναντίον Αμερικανών διπλωματών στη Μόσχα.

Οι Ρώσοι διπλωματικοί αξιωματούχοι έχουν χρονικό περιθώριο 72 ωρών για να αποχωρήσουν από το αμερικανικό έδαφος. Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις δύο εγκαταστάσεις από το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος.

Μετά τις αμερικανικές κυρώσεις ο Κονσταντίν Καζάτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι απελάσεις αποτελούν «επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων».

«Η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει λόγο, ούτε πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να προχωρά σε τόσο δραστικά και καταστροφικά βήματα στις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία», έκρινε ο Καζάτσεφ, συμπληρώνοντας: «Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για τη σκληρή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω παρά ως τον επιθανάτιο ρόγχο (…) πολιτικών πτωμάτων».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr