5 Δεκεμβρίου 2022

Επίσκεψη Ομπάμα Αθήνα: Ενθουσιασμένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ – Τι είδε στην Ακρόπολη (photos)

Ειδήσεις για επίσκεψη Ομπάμα: Ένα παιδικό όνειρο πραγματοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε ο ίδιος, με την επίσκεψή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα.

Με casual ένδυση και καλή διάθεση επισκέφτηκε τον Παρθενώνα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συνοδευόμενος από τους δεκάδες άνδρες ασφαλείας του αλλά και την προϊστάμενη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Ελένη Μπάνου, που εκτελούσε χρέη ξεναγού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, φαίνεται χαμογελαστός και δείχνει τρομερό ενδιαφέρον για την ξενάγηση της κ. Μπάνου. Αμέσως μετά επισκέφτηκε το μουσείο της Ακρόπολης, όπου παρέμεινε για περίπου μία ώρα, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του μουσείου κ. Δημήτρη Παντερμάλη. Τον Αμερικανό πρόεδρο και την ξενάγησή του απαθανάτισε ο δημοσιογράφος του Associated Press, που καλύπτει το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου, Τζος Λέντερμαν.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη ήταν από νωρίς το πρωί δρακόντεια, με την αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Oι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας – Διονυσιακού Θεάτρου) έμειναν κλειστοί έως τις 14:00 για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη του Ομπάμα στην ΑθήναΠΗΓΗ : Newsbomb.gr