29 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη Ομπάμα: Συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Επίσκεψη Ομπάμα – Ειδήσεις: Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, το βράδυ της Τρίτης (15/11), πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Συνολικά, έξι άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία, τόσο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο όσο και στη συγκέντρωση που είχε προηγηθεί με τη συμμετοχή αριστεριστών και αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα, τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής, όταν ορισμένα άτομα προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν δύο βόμβες μολότοφ. Σημειώνεται, ότι σε χώρο κοντά στην Παλαιά Βουλή, βρέθηκαν αργότερα πολλές βόμβες μολότοφ που άφησαν εκεί άγνωστοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Τα επεισόδια «μεταφέρθηκαν» λίγη ώρα αργότερα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, η οποία μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης». Περίπου 150 αντιεξουσιαστές έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως από τις οδούς Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα, αλλά και μέσα από το Πολυτεχνείο. Παράλληλα, είχαν στήσει οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, έκαναν χρήση χημικών, προσπαθώντας να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές, ενώ έκαναν άλλες τρεις συλλήψεις.

Η κατάσταση εκτονώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, ενώ στις 03:00 τα ξημερώματα μια ομάδα 20 ατόμων, περίπου, βγήκε πάλι από το Πολυτεχνείο και έριξε μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, άγνωστοι επιτέθηκαν χθες βράδυ με δύο βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr