Ήπιε λεμονάδα «δολοφόνο» και πέθανε μετά από λίγο μπροστά στους φίλους της!

Μια φοιτήτρια, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε, αφού ήπιε μια λεμονάδα, η οποία περιείχε περισσότερη καφεΐνη ακόμα και από τρία κουτάκια γνωστού ενεργειακού ποτού.

Η 21χρονη φοιτήτρια, Σάρα, είχε μια καρδιακή πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο μακρού QT τύπου 1 – μια διαταραχή της καρδιάς όπου οι καρδιακοί παλμοί μπορεί να είναι γρήγοροι και ακανόνιστοι – απέφευγε τα ενεργειακά ποτά.

Η λεμονάδα που κατανάλωσε η φοιτήτρια, σύμφωνα με την μήνυση και αγωγή που έχει κάνει η οικογένεια της, ονομάζεται «Charged Lemonade» και είναι της «Panera Bread»

Η συγκάτοικός της στο κολέγιο, δήλωσε στο NBC ότι η Σάρα «ήταν πολύ, πολύ προσεκτική σχετικά με το τι έπρεπε να κάνει για να είναι ασφαλής», και πως δεν έπινε περισσότερη καφεΐνη.

Η άτυχη φοιτήτρια παρήγγειλε τη μεγάλη «Charged Lemonade» μαζί με το φαγητό της σε ένα εστιατόριο στη Φιλαδέλφεια στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι περιείχε 390 χιλιοστόγραμμα (mg) καφεΐνης – περισσότερο από τρεις φορές τα 111 χιλιοστόγραμμα (mg) καφεΐνης που βρίσκονται σε ένα τυπικό κουτί Red Bull.

Η Σάρα, ήπιε την λεμονάδα, νομίζοντας ότι πρόκειται για μια απλή παραδοσιακή λεμονάδα, ή ένα αθλητικό ποτό, με ηλεκτρολύτες ή φυσιολογική ποσότητα καφεΐνης, λίγο αργότερα όμως, κατέληξε μπροστά στα μάτια των φίλων της.

Η Panera Bread διαφήμιζε τη λεμονάδα ως ένα «φυτικό και καθαρό ρόφημα με τόση καφεΐνη όση και ο καφές μας Dark Roast», σύμφωνα με την κατάθεση.

Το ρόφημα που κατανάλωσε η φοιτήτρια, περιλαμβάνει επίσης εκχύλισμα γκουαρανά, το οποίο είναι διεγερτικό αλλά και ισοδύναμο σχεδόν με 30 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειας.

«Λυπηθήκαμε πολύ όταν μάθαμε σήμερα το πρωί για τον τραγικό θάνατο της Sarah Katz, και συμπάσχουμε με την οικογένειά της», δήλωσε εκπρόσωπος της Panera στη New York Post.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι «Θα εργαστούμε γρήγορα για να διερευνήσουμε διεξοδικά αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, οι ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 400 χιλιοστόγραμμα (mg) την ημέρα, που ισοδυναμεί με περίπου τέσσερα ή πέντε φλιτζάνια καφέ.

Ωστόσο, ανάλογα με παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, τα φάρμακα και η ατομική ευαισθησία, η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, προειδοποίησε ο FDA.

Πηγή: newyorkpost