Ορκωμοσία κυβέρνησης: Ο Τσίπρας έκανε ανασχηματισμό για να καλμάρει τους δανειστές

742837-2330055.jpg

05-11-2016 10:37

Την εκτίμηση ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε ανασχηματισμό για να… ηρεμήσει τους δανειστές εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, κάνει ο ξένος Τύπος σήμερα, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Ανακάτεψε την τράπουλα για να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις και να καλμάρει τους δανειστές» – «Σπριντ δομικού ανασχηματισμού για την αναγέννηση της δημοτικότητάς του» – «Αντικατέστησε σκληροπυρηνικούς αριστερούς με μετριοπαθείς, αλλά κράτησε τα μεγάλα ”κεφάλια” της Άμυνας, της Οικονομίας και των Εξωτερικών», είναι οι τίτλοι των Financial Times, New York Times και Reuters που έχουν κοινή εκτίμηση ότι ο ανασχηματισμός έγινε για να «τρέξει» η δεύτερη αξιολόγηση και να πέσουν οι τόνοι στις σχέσεις με τους δανειστές.

το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις, ούτως ώστε να είναι έτοιμη για μια μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους, αλλά και για να βγει γρήγορα στις αγορές το 2018, όταν το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης θα έχει λήξει.

«Ο κύριος Τσίπρας έδειξε ότι θα εμμείνει στο δημοσιονομικό ”μονοπάτι” που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κρατώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη θέση του», σημειώνει ακόμη το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Για να κατευνάσει τους δανειστές, που έχουν κατηγορήσει την Ελλάδα για καθυστερήσεις στην πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ο κ. Τσίπρας αντικατέστησε τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ανοιχτά είχε αντιταχθεί σε μερικές ιδιωτικοποιήσεις, με τον Γιώργο Σταθάκη», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr