Ανασχηματισμός LIVE: «Τινάζει» τα πάντα στον αέρα ο Φίλης!

742748-filis.jpg

04-11-2016 20:25

Απίστευτη εμπλοκή με το Νίκο Φίλη ο οποίος αρνείται να μετακινηθεί και ζητά το «Παιδείας ή τίποτα» – Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όπως πάντα, το Newsbomb.gr θα σας ενημερώσει πρώτο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. – Θέμα ωρών επιμένουν οι πληροφορίες του Newsbomb.gr 

Ο Νίκος Φίλης δημιουργεί τεράστιο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα αφού αρνείται να μετακινηθεί. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δέχεται τεράστιες πιέσεις από τον κομματικό μηχανισμό να τον κρατήσει στο υπουργείο Παιδείας για να μην φανεί ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω στην κόντρα με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του υπουργού Παιδείας έχει βολιδοσκοπηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου. Μάλιστα λέγεται ότι ο κ. Γαβρόγλου κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συνομιλήσει με τον κ. Τσίπρα. Οι ίδιες πηγές λένε ότι στον κ. Φίλη έχει προταθεί να μετακινηθεί στο υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο ο Νίκος Φίλης φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι αν δεν παραμείνει επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας θα επιθυμούσε να παραμείνει απλός βουλευτής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Φίλης έστειλε μήνυμα «ή το Παιδείας ή τίποτα». 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο ανασχηματισμός έχει ήδη δρομολογηθεί και θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας (04/11/2016), πιθανότατα στις 21.00.

Παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται, ο ανασχηματισμός δεν θα είναι σαρωτικός σε επίπεδο υπουργών, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δυσκολεύεται να απομακρύνει υπουργούς οι οποίοι όχι μόνο δεν παράγουν πολιτικό έργο, αλλά έχουν προκαλέσει και την οργή του κόσμου. 

Οι καραμπόλες δίνουν και παίρνουν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορεί να διώξει ούτε τον Σκουρλέτη, ούτε το Φίλη, ούτε τον Κατρούγκαλο. Το μόνο που ίσως θα καταφέρει να κάνει είναι να απομακρύνει κάποιους υφυπουργούς και να μετακινήσει σε άλλα υπουργεία όλους όσοι έχουν προκαλέσει την οργή του κόσμου. 

Σκοπός του Μεγάρου Μαξίμου είναι να τελειώσει σήμερα η φημολογία που σέρνεται εδώ κι ημέρες κι έχει επιτείνει τα… διαβρωτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση και να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Το εγχείρημα είναι εξόχως δύσκολο αφού ο κ. Τσίπρας, ούτε «πάγκο» διαθέτει, ούτε το πολιτικό σθένος να «καθαρίσει» το τοπίο και να δώσει νέα ώθηση στην κυβέρνηση. 

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr: Η συντακτική ομάδα και οι ρεπόρτερ θα σας μεταφέρουν έγκυρα και έγκαιρα όλες τις εξελίξεις, όπως, άλλωστε, κάνουν πάντοτε σε όλα τα κορυφαία γεγονότα.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...