Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: «Μπλόκο» Σκουρλέτη σε επένδυση στις Σκουριές

742333-2530418.jpg

03-11-2016 17:38

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας γράφει και σβήνει συνεχώς ονόματα προσώπων για τον νέο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Περιβάλλοντος βάζει φωτιά στην κυβέρνηση απορρίπτοντας επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Πάνος Σκουρλέτης απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει το Σεπτέμβριο η εταιρία Ελληνικός Χρυσός ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργού, η οποία εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016 και προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος Μαντέμ Λάκκου”.

Η εταιρία – μεταξύ άλλων – προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο της απόφασης 3191/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αντίθετα στην απορριπτική του υπουργού τονίζεται ότι «εκδόθηκε ακριβώς σε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ».

Πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος αποφάσισε να υλοποιήσει τη… δική του πολιτική, αγνοώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα φέρεται να προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος και δυσαρεστημένος από την κίνηση Σκουρλέτη, καθώς η συγκριμένη απόφαση είναι άκρως αποθαρρυντική για τον Καναδό επενδυτή.

Ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές με τους στενούς του συνεργάτες με τους οποίους συζητά το ενδεχόμενο να αφήσει εκτός του νέου υπουργικού συμβουλίου τον κ. Σκουρλέτη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανακοινώσει ανασχηματισμό άμεσα, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να ανεχθεί πρακτικές και κινήσεις που δεν συμβαδίζουν με την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr