Σύμφωνο συνεργασίας της ΕΥΔΑΠ με την αιγυπτιακή Holding Company for Water

742175-eydap.jpg

03-11-2016 11:15

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της αντίστοιχης αιγυπτιακής εταιρείας, «Holding Company for Water and Wastewater», στις 31 Οκτωβρίου στο Κάιρο.

Η συνεργασία δείχνει το άριστο κλίμα μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο.

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ, ο πρόεδρος του ΔΣ Κ. Παπαδόπουλος και από την αιγυπτιακή πλευρά, ο πρόεδρος της Holding Company,M. Raslan.

Oι τομείς συνεργασίας που προβλέπονται από το Μνημόνιο περιλαμβάνουν σχεδιασμό και παραγωγή ηλεκτρονικών «έξυπνων» μετρητών ύδατος, διαχείριση υδάτινων πόρων, πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης υδάτων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Προβλέπεται μάλιστα και η άμεση σύσταση διμερούς τεχνικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θα έχει ως αντικείμενο τη γρήγορη δρομολόγηση συγκεκριμένων δράσεων στους τομείς συνεργασίας που προβλέπονται σε αυτό.

Στην τελετή υπογραφής, που έγινε στην έδρα της Holding Company for Water and Wastewater παρέστησαν επίσης το Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Κ. Βαφειάδης, ο προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Αθ. Μακρανδρέου και ο Π. Γκάσιος σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της αιγυπτιακής κρατικής εταιρείας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr