Ιταλία: Διαβεβαιώσεις για ανοικοδόμηση από τον Ιταλό πρόεδρο στους σεισμοπαθείς

742076-imma.jpg

03-11-2016 4:58

«Υπόσχομαι ακούραστη προσπάθεια, μέχρι τέλους, υπέρ της ανοικοδόμησης», διαβεβαίωσε τους σεισμοπαθείς ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα, κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Νόρτσια.

«Θα χρειασθεί πολύς χρόνος και έντονη δουλειά, αλλά οι πόλεις σας θα χτιστούν και πάλι, όμορφες όπως τις γνωρίσατε», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος. Θέλησε να συναντήσει τους μοναχούς της βασιλικής εκκλησίας του αγίου Βενέδικτου-ένα από τα κύρια σύμβολα της Νόρτσια- ενώ εισήλθε και σε δρόμους της λεγόμενης «κόκκινης ζώνης» του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι οι μεγάλες σεισμικές δονήσεις της 26ης και 30ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, παραμόρφωσαν το έδαφος των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε συνολικά σε έκταση χιλίων εκατό τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι τόνισε ότι την Παρασκευή πρόκειται να εγκριθούν νέα μέτρα για την δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες ανοικοδόμησης και στήριξης των οικονομικών δραστηριοτήτων στις σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας. Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι για να καλυφθούν τα έξοδα της ανοικοδόμησης και της στήριξης των σεισμοπαθών, αυτή την φορά δεν πρόκειται να επιλεγεί, όπως γινόταν στο παρελθόν, η οδός της επιβολής νέων φόρων.

Έως τώρα, εκτιμάται ότι το 2017, το ιταλικό δημόσιο πρόκειται να ξοδέψει γύρω στα έξι δισεκατομμύρια ευρώ, για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr