Θεσσαλονίκη: Ξεχειλίζει η οργή για τους πλειστηριασμούς – Νέα κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο

742031-pleisti.jpg

02-11-2016 22:06
Παρά την προγραμματισμένη αποχή των συμβολαιογράφων, μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών συγκεντρώθηκαν και σήμερα (02/11) στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.
 
Πάντως παρά την αποχή επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν δύο ακίνητα, συνδεόμενα με διαφορές ανάμεσα σε ιδιώτες – διαδικασία όμως, που κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των διαδηλωτών, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί να γίνει.
 
«Δεν αποκλείεται από πίσω να κρύβονται τράπεζες» ήταν το σκεπτικό της απόφασής τους, θεωρώντας ότι το χρέος είναι μικρό σε σχέση με την αξία των ακινήτων, κάτι που όπως εξήγησαν επιτρέπει στις τράπεζες να αναγγελθούν για το υπόλοιπο ποσό και στην ουσία να πάρουν εκείνες το μεγαλύτερο μέρος από το τίμημα της εκποίησης τους.
 
Κατά πληροφορίες, τα ακίνητα που επρόκειτο να βγουν σε πλειστηριασμό, ήταν ένας αποθηκευτικός χώρος στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Σταυρούπολη για χρέος 10 χιλιάδων ευρώ, κι ένα διαμέρισμα στην Εξοχή για χρέος 30 χιλιάδων ευρώ.
 
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, και μετά την ολοκλήρωσή της, οι διαδηλωτές αποχώρησαν.
 
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr