Νέα επένδυση από την Oracle στην Ελλάδα

741987-img-150916-282.onlinebild.jpg

02-11-2016 19:48

Τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου συμβουλευτικών υπηρεσιών για το χώρο της ασφάλειας στην Αθήνα ανακοίνωσε η Oracle, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της πληροφορικής.

Του Δημήτρη Μαλλά

Πρόκειται για τη δεύτερη επένδυση της αμερικανικής εταιρείας, η οποία στις αρχές του 2016 είχε ανακοινώσει τη δημιουργία ενός κέντρου ανάπτυξης εφαρμογών για το cloud.

Το κέντρο για τον χώρο της ασφάλειας ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2016 και στελεχώνεται αρχικά με 16 άτομα από το τμήμα Oracle Consulting, αλλά το πλάνο, όπως έγινε γνωστό, είναι να γίνουν επιπλέον 15 προσλήψεις μέχρι το τέλος Μαϊου 2017 που ολοκληρώνεται το τρέχον οικονομικό έτος της αμερικανικής εταιρείας. Το κέντρο ανάπτυξης εφαρμογών για το cloud ξεκίνησε τη λειτουργία του με 13 εργαζόμενους.

Όπως επισημάνθηκε στη σχετική συνέντευξη Τύπου, το νέο κέντρο συμβουλευτικών υπηρεσιών της Oracle καλύπτει την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις εταιρικής ασφάλειας και τις αντίστοιχες υπηρεσίες σχεδιασμού αρχιτεκτονικής και υλοποίησης, οι οποίες παρέχονται από το Oracle Consulting, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή (συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Κόλπου), τη Σαουδική Αραβία και τη Βόρειο Αφρική.

Το νέο κέντρο λειτουργεί ως ένας κεντρικός κόμβος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλείας και εξειδικευμένων υπηρεσιών υλοποίησης σε αυτή τη διευρυμένη γεωγραφική περιοχή, καλύπτοντας το σύνολο του τεχνολογικού χαρτοφυλακίου της Oracle. Οι τομείς εστίασης του κέντρου περιλαμβάνουν: διαχείριση ταυτοτήτων, διακυβέρνησης και πρόσβασης, ασφάλεια δεδομένων, διαχείριση API, υπηρεσίες ασφαλείας web, mobile και βάσης δεδομένων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr