Η γυναίκα που έχει ζήσει… τρεις αιώνες αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της!

741979-ee.jpg

02-11-2016 19:38

Το μακροβιότερο άτομο που έχει ποτέ αναφερθεί και καταγραφεί επίσημα είναι η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν (1875-1997), η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Μια γυναίκα από την Ιταλία γεννήθηκε το 1899 και στις 27 Νοεμβρίου θα σβήσει 117 κεράκια. 

Η Emma Morano έχει ζήσει τρεις αιώνες και μάλιστα θεωρείται το τελευταίο άτομο εν ζωή που γεννήθηκε το 19ο αιώνα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το μυστικό της μακροζωίας της; «Τρώω δύο ή τρία αυγά την ημέρα και τίποτα άλλο. Τρώω και κανένα παξιμάδι. Δεν τρώω πολύ γιατί δεν έχω πλέον δόντια», εξηγεί η Morano.

Ο γιατρός που την παρακολουθεί τα τελευταία 27 χρόνια είπε: «Η Emma έτρωγε πάντα πολύ λίγα λαχανικά και πολύ λίγα φρούτα. Όταν την συνάντησα έτρωγε τρία αυγά την ημέρα, δύο αυγά ωμά το πρωί και μία ομελέτα το μεσημέρι, ενώ το βράδυ έτρωγε ελάχιστο κοτόπουλο». Τα τελευταία χρόνια δεν τρώει ούτε κοτόπουλο, παρά μόνο μερικά παξιμάδια. «Δεν θέλει να τρώει κρέας γιατί δεν της αρέσει και κυρίως γιατί κάποιος της είπε ότι είναι καρκινογόνο», προσθέτει ο γιατρός της.

Ενώ το μυαλό της είναι σε εγρήγορση, η ακοή της και η όρασή της δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

«Είναι ένα πολύ αποφασισμένο άτομο. Ποτέ δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, ποτέ δεν έλαβε καμία ιδιαίτερη περίθαλψη» είπε ο γιατρός της.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr