Διαμαρτυρία συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη: «Οι επιστολές Κατρούγκαλου είναι κοροϊδία»


02-11-2016 14:34

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη (02/11) μέλη των «συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ομοσπονδιών» (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημόσιο), που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ως «απαράδεκτες» επέστρεψαν συμβολικά, τις επιστολές που είχαν λάβει από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρουγκαλο, συνταξιούχοι που διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επιστρέφουμε τις επιστολές που μας έστειλε ο κ. Κατρούγκαλος, γιατί θεωρούμε ότι είναι κοροϊδία». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός, και έκανε λόγο για μειώσεις που «ξεπερνούν τα εκατόν πενήντα ευρώ» μηνιαίως.

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία προς το ΥΜΑΘ και όταν ενημερώθηκαν ότι απουσίαζε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), στην οποία σκόπευαν να δώσουν τις επιστολές για να τις επιστρέψει στον αρμόδιο υπουργείο, τις έκαψαν έξω από την πύλη του Διοικητηρίου.

Υπενθυμίζεται πως στις εν λόγω επιστολές, ο υπουργός Εργασίας εξηγούσε το πώς διαμορφώνεται το ύψος των συντάξεων μετά τον επαναϋπολογισμό των επικουρικών, διαβεβαίωνε ότι δε θα γίνει άλλη μείωση, καθώς και ότι το ύψος των συντάξεων θα αυξάνεται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Από την πλευρά τους, οι συνταξιούχοι έκαναν λόγο για «μεγάλες περικοπές» στις επικουρικές, που διαμορφώνουν σημαντικά προς τα κάτω το συνολικό ποσό της σύνταξης τους και ζήτησαν επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα προ της κρίσης και δωρεάν δημόσια υγεία και περίθαλψη.

«Όσο η οικονομία λειτουργεί με βάση το κέρδος, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο το ασφαλιστικό θα βρίσκεται επάνω στο τραπέζι των αντιλαϊκών διαπραγματεύσεων, το ίδιο οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα που ετοιμάζονται» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, που βρέθηκε στη συγκέντρωση και πρόσθεσε: «Ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού, λαϊκού αγώνα, ενάντια στον κύριο εχθρό, που είναι η δράση των επιχειρηματικών ομίλων για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους».

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΠΗΓΗ : Newsbomb.gr