Σεργκέι Λαβρόφ στο Newsbomb.gr: Η Ρωσία επιθυμεί καλή συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα

741814-14961471_886953751441817_329497373_n.jpg

02-11-2016 12:49

Με σύντομο χαιρετισμό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, παρουσία των υπουργών Νίκου Κοτζιά και Πάνου Σκουρλέτη, ξεκίνησαν οι εργασίες του Ελληνορωσικού Ενεργειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Πάντα η Ρωσία επιθυμεί καλή συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και πόσο μάλλον στα ενεργειακά, για το οποίο προσπαθούμε πολύ», τόνισε, σε αποκλειστική δήλωσή του στο Newsbomb.gr και τη Μαρία Γιαχνάκη, ο κ. Λαβρόφ.

Στο πλασίσιο του 4ου Ελληνo-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕE.gr) και ο οργανισμός Pommel Holdings Inc συνδιοργάνωσαν συνέδριο με θέμα τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Το ενεργειακό συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016» τίμησαν με τους χαιρετισμούς τους οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, κ. Σεργκέι Λαβρόφ και κ. Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, κ. Yanovsky Anatoly, καθώς και διευθυντικά στελέχη του ενεργειακού χώρου από τις δύο χώρες.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ στο χαιρετισμό του εκθείασε τις καλές σχέσεις των δυο χωρών και την ανάγκη συνεργασίας τους και ανέφερε όλες τις προσπάθειες που κάνει η Ρωσία γι’ αυτό.

Αποτελούμενο από τρεις άξονες, το συνέδριο παρουσίασε μια σφαιρική εικόνα των ελληνορωσικών σχέσεων, με έμφαση στις ενεργειακές σχέσεις και τις μελλοντικές προοπτικές τους.

Συγκεκριμένα, μετά τις προσφωνήσεις των ανώτατων επισήμων των δύο χωρών, εξετάστηκαν θέματα ελληνορωσικής συνεργασίας και προοπτικών στους τομείς του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των γεωστρατηγικών συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή μας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr