Συνάντηση Παυλόπουλου – Λαβρόφ με αυστηρό μήνυμα για Κυπριακό και Συρία

741795-paulopoulos-lavrof.jpg

02-11-2016 12:03

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στέλνοντας διπλό μήνυμα για Κυπριακό και Συρία. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μήνυμα πως η Ρωσία δεν θα δεχθεί ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες στις συνομιλίες για το Κυπριακό έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Κάποιοι δεν θέλουν την επίλυση του Κυπριακού. Δεν δεχόμαστε τις προσπάθειες άσκησης πιέσεων έξωθεν ή τις προσπάθειες να οριστούν προθεσμίες» είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Ρωσία στηρίζει λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρέπει οι ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι να συμφωνήσουν και στα τρία βασικά ζητήματα που αφορούν στην κυριαρχία, το περιουσιακό και τις εγγυήσεις.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεργκέι Λαβρόφ για τη στήριξή του στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση που προτείνει η Ελλάδα είναι μία λύση επιβεβλημένη από το ευρωπαϊκό δίκαιο.

«Είναι αδύνατο να δεχθούμε μειώσεις σε ότι αφορά την κυριαρχία ή να δεχθούμε εγγυήσεις ή παραμονή του στρατού κατοχής» επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε λύση που δεν σέβεται τα παραπάνω θα δημιουργήσει ένα «καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...