Τι απαντά ο Αρτέμης Αρτεμίου για το ταξίδι με τον Παππά στη Βενεζουέλα

741762-pappas-ny.jpg

02-11-2016 10:44

Για το πολυσυζητημένο ταξίδι στη Βενεζουέλα το 2013 με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, μίλησε ο Κύπριος δικηγόρος, Αρτέμης Αρτεμίου, σε συνέντευξή τους τον «Ελεύθερο Τύπο».

Όπως εξηγεί, το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν έγινε για αγορά προϊόντων, αλλά για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ελληνικές και κυπριακές εταιρείες να πουλήσουν στη Βενεζουέλα τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας.

«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες».

Ο Κύπριος δικηγόρος, τόνισε ότι μετέβη στη Βενεζουέλα για να κλείσει συμφωνίες με εταιρείες που θα πουλούσαν αντζούγιες, φασολάκια και λάδι.

Ο Νίκος Παππάς, μετά τις δηλώσεις του ότι πήγε στη Βενεζουέλα για τη διερεύνηση αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ, χθες δήλωσε στο «Epsilon» ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα οργανώθηκε μαζί με το κόμμα του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο χαρακτήρισε «αδελφό κόμμα», για να συναφθούν συμφωνίες, μεταξύ άλλων, και στον τομέα του πετρελαίου, χωρίς όμως τελικά να προκύψει καμία συμφωνία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο κ. Αρτεμίου «είναι αρμόδιος ποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες θέλει να αποκαλύψει και ποιες όχι».

Ο ίδιος όμως είπε ότι εκτός από τα αγροτικά προϊόντα στο ταξίδι «που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας» εξεταζόταν εάν μπορούν να γίνουν ξένες επενδύσεις και στον τομέα των κοιτασμάτων πετρελαίου, «επειδή έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην εξουσία».

Σε σχέση με τις καταγγελίες για χρηματοδοτήσεις κομμάτων της Αριστεράς της Ευρώπης από το καθεστώς Τσάβες όπως έχει συμβεί στην Ισπανία με τους Podemos, ο κ. Παππάς είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδελφό κόμμα με το κυβερνών της Βενεζουέλας» και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εξωτερική χρηματοδότηση «παρά μόνο με τη Siemens σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...