Διμερείς σχέσεις, κυπριακό και περιφερειακά ζητήματα στην ατζέντα των συναντήσεων με τον Λαβρόφ

741682-lavrof.jpg

01-11-2016 23:54

Η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, το Κυπριακό, αλλά και οι εξελίξεις τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στη Μέση Ανατολή θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει αύριο (2/11) στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Τον κ.Λαβρόφ θα δεχθεί το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ακολούθως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα παραστεί μαζί με τον κ. Λαβρόφ στην έναρξη των εργασιών του 4ου Ελληνο-ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι δύο υπουργοί θα μεταβούν επίσης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει, βάσει του προγράμματος, η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών. Μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Προγράμματος Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Ρωσίας για την τριετία 2017-2019 και θα ακολουθήσουν οι κοινές δηλώσεις τους προς τον Τύπο.

Το απόγευμα ο κ. Λαβρόφ θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr