Η απάντηση του Κατρούγκαλου στον Ντάισελμπλουμ: Το ασφαλιστικό έχει κλείσει

741590-katrougalos.jpg

01-11-2016 18:28

«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει κατά την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ξανανοίξει στο πλαίσιο της δεύτερης», διαβεβαιώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή αναφορές σε έγγραφο του Γερούν Ντάισεμπλουμ στη Βουλή της Ολλανδίας ό,τι μέτρα για το ασφαλιστικό και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει μια εκτεταμένη παρερμηνεία αυτών των δηλώσεων. ;Aλλοι λένε ότι θα είναι αυτοτελές θέμα στο Eurogroup στις 7 Νοεμβρίου, άλλοι λένε ότι ξανανοίγει το ασφαλιστικό. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Το ασφαλιστικό έχει κλείσει και δεν πρόκειται να ξανανοίξει στο πλαίσιο της δεύτερης».

Όπως διευκρίνισε, δε, ο υπουργός Εργασίας από τα θέματα που ελέγχονται με τους Θεσμούς ως εκκρεμότητες από είναι το πώς προχωρά η υλοποίηση του νόμου.

«Δηλαδή», κατέληξε, «η έκδοση των σχετικών εγκυκλίων και των υπουργικών αποφάσεων. Εκεί αναφερόταν προφανώς, όσο μπορώ να ερμηνεύσω, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και σε κάθε περίπτωση κανείς δεν έχει θέσει επανάληψη αξιολόγησης του ασφαλιστικού».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr