Βοτανικός: Κατάληψη στο χώρο ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους

741586-katalipsi.jpg

01-11-2016 18:13

Ανησυχία έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Βοτανικού και συγκεκριμένα στην περιοχή που πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης «σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως «Στέγη Αστέγων», και προορίζεται – όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες – μόνο για Έλληνες».

Χαρακτηριστικά την αποκαλούν «hotspot για Έλληνες». Οι καταληψίες του χώρου φέρονται να ανήκουν σε σύλλογο και έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους. Η προσφυγή τους έχει απορριφθεί ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέλη συλλόγων κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο.

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του Βοτανικού, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος, εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του καθώς «η κατάληψη έχει σκοπό μεταξύ άλλων, να παρεμποδίσει την ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογραμμίζει πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr