Χαμένες στη μετάφραση οι επιπλέον μειώσεις των συντάξεων

741564-image.jpg

01-11-2016 17:15

Στη διαβεβαίωση πως οι θεσμοί δεν ανοίγουν ξανά θέμα ασφαλιστικού προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος της συνάντησης που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη στο υπουργείο Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του υπουργείου κλείνει το σοβαρό θέμα που ανοίχτηκε το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το οποίο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εγείρει θέμα περαιτέρω μείωσης των ελληνικών συντάξεων.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις το θέμα προέκυψε από μεταφραστικό λάθος του κειμένου με το οποίο ο Γ. Ντάισελμπλουμ ενημέρωνε το ολλανδικό Κοινοβούλιο για την αντζέντα του επερχόμενου Eurogroup.

Αρχικά, η μετάφραση οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι η περαιτέρω μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα θα ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης. Αυτό προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό καθώς, όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, ο Γ. Κατρούγκαλος έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Μετά από επιπλέον επεξεργασία του κειμένου διαπιστώθηκε ότι το θέμα που θα τεθεί στο Eurogroup, δεν αφορά σε μείωση των ελληνικών συντάξεων αλλά στο θέμα της γενικότερης πολιτικής κοινωνικών παροχών στην Ελλάδα. 

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr