Απίστευτο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις ελληνικές πρεσβείες, για να μας κάνει διεθνώς ρεζίλι!

741406-kretsos3a.jpg

01-11-2016 10:16

Πρωτοφανές ατόπημα Κρέτσου – Στο φως email της Γ.Γ. Ενημέρωσης προς όλα τα Γραφεία Τύπου των ελληνικών πρεσβειών, με το οποίο καθυβρίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ο θεσμός της Δικαιοσύνης – Δριμύ «κατηγορώ» από τη ΝΔ

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απέστειλε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου email προς όλα τα Γραφεία Τύπου των ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό, με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, προωθεί την απόλυτη συκοφάντηση πολιτικών κομμάτων αλλά και θεσμών, όπως η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Liberal, στις 28/10/2016 η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού της Γ.Γ. Ενημέρωσης, Κατερίνα Λάμπρου, απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κοινοποίηση προς όλες τις πρεσβείες, με εντολή προβολής στα ΜΜΕ του εξωτερικού ενός άρθρου του προϊσταμένου της, Λευτέρη Κρέτσου σε ελληνική εφημερίδα με τίτλο «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν πρόκειται για ένα απλό κείμενο, αλλά συνιστά ένα πόνημα που ασκεί οξύτατη κριτική στα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης αλλά και εναντίον δικαστών.

Στο άρθρο του κ. Κρέτσου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πολιτικοί βραχίονες των διαπλεκόμενων συμφερόντων», «το κράτος, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των επιδιώξεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της ηγεσίας της ΝΔ», ενώ επαναλαμβάνει την γνωστή του άποψη για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αναφέροντας ότι «οι αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζουν τον σεβασμό των πολιτών». Στο άρθρο αφήνονται τέλος υπονοούμενα ακόμα και για την ηθική των δικαστών του ΣτΕ, αφού αναφέρεται με δηκτικό τρόπο ότι «μπορεί κάποιοι δικαστές του ΣτΕ να είναι υπεράνω χρημάτων».

Η υφισταμένη του κ. Κρέτσου, μέσω του email της, ζητάει από τα ελληνικά Γραφεία Τύπου του εξωτερικού να αξιοποιήσουν το άρθρο του γ.γ. Ενημέρωσης, προωθώντας το, ουσιαστικά, στα ΜΜΕ της χώρας όπου βρίσκονται, ενώ η ίδια δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το «Γραφείο Τύπου της χώρας μας στο Παρίσι, έχει ήδη μεταφράσει το κείμενο Κρέτσου στη γαλλική γλώσσα».

Κάντε κλικ εδώ, για να διαβάσετε το επίμαχο emailΠΗΓΗ : Newsbomb.gr