Ναυάγιο στη διάσκεψη για το ΕΣΡ

741297-proedroi_boylhs.jpg

31-10-2016 21:44

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να αποσύρει την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Από την αρχή ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τη νέα πρόταση. Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας Μαξίμου – Πειραιώς για να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιτευχθεί συναίνεση για το ΕΣΡ, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το ένα όνομα διαδεχόταν το άλλο προκειμένου να υπάρξει απόφαση για τη σύσταση του νέου EΣΡ ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Συγκεκριμένα πρώτα η υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα αντικαταστάθηκε από αυτή Ροδόλφου Μορώνη, αλλά το δεύτερο κύμα αντιδράσεων εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε να κάνει με την υποψηφιότητα του Βασίλη Μουλόπουλου για τη θέση του ντιπροέδρου. 

Μετά τις αντιδράσεις ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απέσυρε τελικά την υποψηφιότητα του Βασίλη Μουλόπουλου από τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά ούτε αυτό στάθηκε αρκετό για να υπάρξει η πολυπόθητη συναίνεση καθώς και αυτή η εισήγηση του προέδρου της Βουλής δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία 4/5. Μόνο 16 βουλευτές ψήφισαν «ναι», δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Τώρα το ενδιαφέρον για τη σύσταση του ΕΣΡ μεταφέρεται για τη συνεδρίαση της Πέμπτης (02/10) στη Βουλή, οπότε και θα κατατεθεί στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο, η ΝΔ θα “ανοίξει” τα χαρτιά της για την στάση που θα κρατήσει σχετικά με τη δημιουργία του ΕΣΡ. 

 

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...