Απίστευτη κοροϊδία με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

741061-1740012.jpg

31-10-2016 7:41

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τον χειμώνα να είναι προ των πυλών, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης ακόμα δεν γνωρίζουν πότε θα λάβουν το «χρυσό» επίδομα.

Δεν πάει καιρός που η αντιπολιτευτική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ περιλάμβανε και τα άτομα που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους καθώς κατέφευγαν σε μαγκάλια και άλλες ευρεσιτεχνίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ψύχος του χειμώνα.

Δεν είναι μακριά η εποχή που η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καπηλεύονταν αυτές τις καταστάσεις και με λαϊκίστικες κορώνες καλούσε τον κόσμο να βγει μαζικά στους δρόμους και να βροντοφωνάξει για «φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης στα λαϊκά νοικοκυριά της χώρας»!

Η πολιτική εκμετάλλευση του… πετρελαίου

Ήταν Μάρτιος του 2013, όταν μια ακόμα τραγωδία εκείνη τη χρονιά συγκλόνισε την Ελλάδα. Το τραγικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Λάρισα, όταν μια παρέα συμφοιτητών άναψε αυτοσχέδιο μαγκάλι για να ζεσταθεί, με αποτέλεσμα δύο νεαρά άτομα να μην ξυπνήσουν ποτέ, ήταν η αφορμή για να εκμεταλλευτεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ως τότε αντιπολίτευση, ακόμα ένα τραγικό περιστατικό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το συμβάν η Κουνδούρου ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

«…Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση. Σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των 2 σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση «κανένα σπίτι κρύο το χειμώνα» ήταν το πιο σημαντικό «χαρτί» στο μανίκι του κόμματος (μαζί με την περιβόητη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ), για να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μαθηματική ακρίβεια στην κατάκτηση της εξουσίας…

Το φτηνό πετρέλαιο έμεινε (και αυτό) στα λόγια

Με συντάξεις πείνας, τους μισθούς που έχουν χτυπήσει πάτο αλλά και την φορολογία να έχει τσακίσει τα ελληνικά νοικοκυριά, πλησιάζει με σταθερό ρυθμό και η εποχή του… πετρελαίου θέρμανσης, που για μία ακόμα φορά θα δικαιώσει τον τίτλο του «μαύρου χρυσού» και αυτό γιατί… σαν χρυσάφι θα πρέπει να τον πληρώσουν φέτος οι καταναλωτές προκειμένου να ζεσταθούν.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 με μέση τιμή από 93 έως 94 λεπτά το λίτρο. Η τιμή παρουσιάζει μια αύξηση από 7 έως 9 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και ακόμη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο όταν οι τιμές είχαν υποχωρήσει κάτω και από τα 70 λεπτά το λίτρο. Να σημειωθεί ότι πέρυσι στις 15 Οκτωβρίου η διάθεσή του πετρελαίου ξεκίνησε στα 85 λεπτά το λίτρο.

Η αύξηση φέτος οφείλεται, αφενός στην άνοδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (από 23 σε 28 λεπτά το λίτρο) και του ΦΠΑ από 23% σε 24%, ενώ κατά ένα λεπτό περίπου υψηλότερες είναι και οι τιμές διυλιστηρίου.

Το υπουργείο ακόμα ψάχνει τις… γεωγραφικές αλλαγές για τους δικαιούχους!

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν κυρίως γεωγραφικές αλλαγές ακόμα και μέσα στους ίδιους νομούς, όσον αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2016-2017.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενώ πρόβλημα για δυνατούς λύτες παραμένει και το πότε θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να γίνει και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Τότε θ’ ανοίξει και η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των αιτήσεων από τους περίπου 700.000 δικαιούχους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει κονδύλι σχετικό για το 2016 και όπως όλα δείχνουν το επίδομα θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις το 2017!

Με αυτούς τους ρυθμούς όλα δείχνουν πώς η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης θα χορηγηθεί στους δικαιούχους, δηλαδή στα νοικοκυριά με χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα το 2017 πιθανόν το Φεβρουάριο!ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...