ΕΣΡ – Τηλεοπτικές άδειες: Συναίνεση ή διασυρμός;

741064-tileoptikes_adeies_vouli.jpg

31-10-2016 7:30

Κρίσιμη η αποψινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στις 5:00 το απόγευμα – «Μαύρο» στον Πολύδωρα και νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ, λέει η ΝΔ – Γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει λύση – Απίστευτο παρασκήνιο

Στην αποψινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής παίζονται πολλά. Εκτός από τις τηλεοπτικές άδειες και τη σύσταση του νέου ΕΣΡ, παίζεται κυρίως η σοβαρότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει το θέμα των τηλεοπτικών καναλιών με όρους δημόσιου χαβαλέ!

Του Κώστα Τσιτούνα

Κοινή εκτίμηση όλων των πολιτικών αναλυτών είναι ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών εξελίσσεται σε αυτό που λέμε «πολιτική τρολιά».

Ο όρος βεβαίως είναι αδόκιμος, πλην όμως εξόχως εύστοχος.

Και για να εξηγούμαι:

Στη γλώσσα του Διαδικτύου η λέξη τρολ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ που με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις επιχειρεί να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες και με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση.

Μέχρι στιγμής οι επιλογές του νόμου Παππά και του Βύρωνα Πολύδωρα δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί σκόπιμα να προκαλέσει και να επιφέρει διαταραχή.

Μήπως οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν ήξεραν ότι ο νόμος θα καταπέσει στο ΣτΕ;

Μήπως οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δεν γνώριζαν ότι η επιλογή Πολύδωρα θα δημιουργούσε συνθήκες trolling;

Αστεία πράγματα.

Αν το σύστημα του Μαξίμου ήθελε σοβαρή λύση στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών θα την είχε βρει.

Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός δείχνει ότι το Μαξίμου δεν θέλει λύση. Το αντίθετο μάλιστα. Επιθυμεί να δημιουργήσει συνθήκες σκληρής πόλωσης που θα μπορέσουν αργότερα να χρησιμοποιηθούν ως πολιτικά επιχειρήματα κατά της αντιπολίτευσης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr