Η εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας στον Βόλο

740792-bimatarisa_bolo-1.jpg

30-10-2016 8:40

Οι πιστοί υποδέχθηκαν χθες στον Βόλο, το ακριβές αντίγραφο της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματάρισσας, πολύτιμη προσφορά και ευλογία του Ηγουμένου της Ιεράς Μέγιστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, η οποία θα τοποθετηθεί μονίμως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Η Ιερά Εικόνα έφθασε εν πλω, με σκάφος του Λιμενικού, στην παραλία του Βόλου, συνοδευόμενη από τον Γέροντα Εφραίμ, και την υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Κλήρου και του Λαού.

Ο Γέροντας Εφραίμ επεσήμανε ότι «η Ιερά Εικόνα έρχεται την ημέρα της Αγίας Σκέπης, την ημέρα που ο Ελληνικός λαός γιορτάζει τη νίκη του κατά των δυνάμεων που ήθελαν να αφανίσουν το Έθνος μας. Είμαστε μάρτυρες ότι η Παναγία μας ήταν προστάτης των στρατιωτών μας, που πολεμούσαν το ΄40. Γι’ αυτό και η Παναγία μας έρχεται από το Άγιον Όρος εδώ για να αποδείξει και πάλι ότι είναι μαζί με το λαό μας, με την Ελλάδα μας».

Ακολούθως, η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε επί στρατιωτικού οχήματος και λιτανεύτηκε προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, συνοδεία τιμητικού αγήματος της Αεροπορίας Στρατού, και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Στην υποδοχή παρέστησαν η Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Θάνος Θεοδώρου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών του Νομού και πλήθος ευλαβών Χριστιανών, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr