Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Εκκενώθηκε η Μετροπόλιταν Όπερα έπειτα από εισβολη υπόπτου (Pics)

740881-article-met-4-1029.jpg

30-10-2016 8:28

Η φημισμένη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης εκκενώθηκε χθες Σάββατο (29/10) αφού ένας θεατής σκόρπισε μια «μυστηριώδη» άσπρη σκόνη, που εκ των υστέρων εικάζεται ότι να ήταν οι στάχτες ενός φίλου του, στον χώρο της ορχήστρας στη διάρκεια του διαλείμματος παράστασης του «Γουλιέλμου Τέλλου».

Ο θεατής πλησίασε στο σκάμμα της ορχήστρας και διασκόρπισε εκεί την ουσία αυτή, ανακοινώθηκε από την Met.

Οι θεατές ενημερώθηκαν ότι η παράσταση διακόπτεται και ότι πρέπει να αποχωρήσουν από το Λίνκολν Σέντερ, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της νεοϋορκέζικης αστυνομίας κατευθυνόταν προς το κτήριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει «μια ακριβή περιγραφή» του προσώπου που διασκόρπισε τη σκόνη, αλλά δεν προχώρησε σε κάποια σύλληψη μετά το επεισόδιο αυτό, στη διάρκεια του οποίου δεν υπήρξαν τραυματίες.

«Μιλήσαμε σε πολλούς μάρτυρες. Είπαν πως είχαν συζητήσει μ’ έναν άνδρα που δεν ήταν από τη Νέα Υόρκη. Τους είπε πως είχε έρθει για να διασκορπίσει, στη διάρκεια της παράστασης, τις στάχτες ενός φίλου, του μέντορά του σε ό,τι έχει να κάνει με την όπερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Μίλερ, υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και υπεύθυνος για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Δείγμα της ουσίας εστάλη σε εργαστήριο για να αναλυθεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Met ματαίωσε και την αποψινή παράσταση «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...