Προκλητικός ο Ερντογάν: Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ήταν δικά μας, γιατί ενοχλούνται;

740844-erdogan3.jpg

29-10-2016 19:24

Ένα μήνα μετά το απίστευτο εθνικιστικό «παραλήρημα» με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης (1923), ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδόθηκε ξανά σήμερα, Σάββατο (29/10/2016) σε ένα «κρεσέντο» προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, αμφισβητώντας την ελληνικότητα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου!

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η Άγκυρα και ο «Σουλτάνος» της επιχειρούν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, προσδοκώντας μια επανάληψη τύπου Ιμίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεπερνώντας, για πολλοστή κάθε όριο, υποστήριξε πως τα νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο που ανήκουν στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης ήταν τουρκικά και μάλιστα επέμεινε πως έχουν στοιχεία τουρκικού πολιτισμού!

«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας. Εγώ μίλησα για τη Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε την ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;», αναρωτήθηκε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση 93 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Όσοι τα υπέγραψαν αυτά είναι υπεύθυνοι», ανέφερε, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων και δη του προέδρου τους οφείλει και πρέπει να προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα του υπουργείο Εξωτερικών.

Το Newsbomb.gr, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του, έχει κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου από τις ανιστόρητες και βαθιά αλυτρωτικές τοποθετήσεις του κ. Ερντογάν, ο οποίος κάθε λίγο και λιγάκι φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του, αμφισβητώντας, κυριολεκτικά τα πάντα!ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr