Αυστρία: Υποχρεωτική εργασία για τους πρόσφυγες ζητάει ο υπουργός Εξωτερικών

740789-prosfyges-austria.jpg

29-10-2016 15:04
Την υποχρεωτική εργασία για πρόσφυγες, παρά το γεγονός πως τέτοιες αιτιάσεις αντιβαίνουν στον αυστριακό «νόμο περί απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας», ζητάει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς.
Σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας υποστηρίζει την «υποχρεωτική εργασία για εκείνους που δικαιούνται χορήγησης ασύλου και δεν έχουν πιθανότητες στην αγορά εργασίας», ενώ ζητά ταυτόχρονα να υπάρξει επειγόντως λήψη μέτρων στο ζήτημα της μετανάστευσης.
 
Όπως διατείνεται, σε μία χώρα στην οποία οι μετανάστες έχουν από την πρώτη ημέρα δικαίωμα στις κοινωνικές παροχές, πρέπει να γίνεται αυστηρή ρύθμιση της μετανάστευσης, επιτρέποντας την είσοδο στη χώρα στοχευμένα μόνον σε ανθρώπους με εξειδίκευση και αποκλείοντας, κατά το δυνατόν, τη μετανάστευση της φτώχειας, ενώ η εναλλακτική επιλογή σε αυτό είναι «μία χώρα με περιορισμένο κοινωνικό σύστημα για μετανάστες, οπότε θα είναι εύκολο να είναι ανοικτή».
 
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, εκτιμά ως «εξαιρετικά υψηλό» το ανώτατο όριο των 37.500 αιτήσεων ασύλου για το 2016 που είχε αποφασίσει ομόφωνα στις αρχές της χρονιάς η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος.
 
Ο ίδιος εξηγεί την απόφαση αυτή για το, κατά τη γνώμη του, «εξαιρετικά υψηλό» όριο των 37.500, με το γεγονός ότι την τελευταία χρονιά (2015) είχαν έλθει στην Αυστρία 90.000 αιτούντες άσυλο, ενώ, όπως επισημαίνει, τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 10.000 έως 15.000, «που κανείς δεν αμφισβητούσε πως και αυτός ο αριθμός ήταν πολύ υψηλός».
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr