Παρ’ ολίγον σύγκρουση στο αέρα: Ρωσικά και αμερικανικά μαχητικά «παίζουν με τη φωτιά» στη Συρία

740625-big_thumb_69205cbddeebedd65bc0609c919eb6f9.jpg

28-10-2016 17:20

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε διέλευση σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση από ένα αντίστοιχο αμερικανικό στον ουρανό πάνω από την ανατολική Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα (28/10) πηγές του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης.

Το επεισόδιο συνέβη στις 17 Οκτωβρίου, όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος που συνόδευε ένα μεγάλο αναγνωριστικό αεροσκάφος πραγματοποίησε ελιγμούς σε κοντινή απόσταση από ένα αμερικανικό αεροσκάφος, εξήγησε ο αντιπτέραρχος Τζεφ Χάριγκαν του αμερικανικού στρατού.

«Πέταξε τόσο κοντά που ο αμερικανός πιλότος αισθάνθηκε τις αναταράξεις του αέρα από το ρωσικό αεροσκάφος», ανακοίνωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Το γενικό επιτελείο στρατού πιέζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να «σπάσει» την εκεχειρία

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε σήμερα πως το Γενικό Επιτελείο ζήτησε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την άδεια να επαναλάβει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Χαλέπι,στην ανατολική Συρία, έπειτα από 10ήμερη διακοπή τους, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Το υπουργείο επικαλείται την πρόσφατη αναζωπύρωση της δραστηριότητας των ισλαμιστών και τις αδιάκοπες απώλειες σε ζωές αμάχων για να αιτιολογήσει το αίτημά του. Προς ώρας δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Πρόεδρος Πούτιν έχει δείξει διάθεση να αποδεχθεί το αίτημα.

Πάντως φιλοκυβερνητικά έντυπα αναφέρουν πως η Ρωσία αποστέλλει το καταδρομικό Σμιέτλιβι για να ενωθεί με τον επιχειρησιακό στόλο της έξω από τις ακτές στη Συρία στη Μεσόγειο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr