Μήνυμα Ιερώνυμου προς Τσίπρα: Δεν είναι καιρός ο ένας να υπονομεύει τον άλλο

740543-ieronimos-28h.jpg

28-10-2016 13:50

Μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης για το μάθημα των θρησκευτικών και τον ρόλο της Εκκλησιάς, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τον Άη Στράτη, όπου γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

«Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε, να δουλέψουμε όλοι μας, να βάλουμε πλάτη. Δεν είναι καιρός ο ένας να υπονομεύει τον άλλο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στη συνέχει ίδιος πρόσθεσε, «Δεν πρέπει να αφήσουμε πείσματα, πράγματα που μας έχουν πληγώσει και μας πληγώνουν και που όταν τα σκεφτεί κανείς είναι χωρίς σοβαρότητα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα όσα λέγοντα από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν τον ρόλο της Εκκλησίας λέγοντας ότι «η εγχείριση γίνεται όταν δεν υπάρχει πυρετός. Ο γιατρός αφήνει να περάσει πρώτα ο πυρετός αυτός».

Απαντώντας, μάλιστα, στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ότι «εσείς λέτε “αγαπάτε αλλήλους” και εμείς αλληλεγγύη», ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «η διαφορά μας είναι σε αυτή την πορεία είναι ότι ενώ συμφωνούμε στο ότι πρέπει να προσέξουμε τον άνθρωπο, τον ακουμπάμε με διαφορετικό τρόπο. Εδώ είναι η και η διαφορά μας που δεν πρέπει να μας χωρίζει αλλά να μας ενώνει».

«Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να συνεργαστούμε όλοι μας. Ο τόπος έχει ανάγκη να βάλει ο καθένας μας ό,τι μπορεί και να εφαρμόσουμε αυτό που λέει το Ευαγγέλιο για τα τάλαντα» πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την ανάγκη, δηλαδή, να αυξάνονται τα τάλαντα αλλά με προϋπόθεση αυτό να γίνεται όχι για τον εαυτό μας αλλά για να τα διαχέουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. «Εκείνοι που κρατούν τα τάλαντα για τον εαυτός τους, αυτοκτονούν και κρατούν πίσω την πατρίδα» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στον Άη Στράτη μίλησε για μια εμπειρία γεμάτη χαρές και συγκινήσεις που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει εσωτερικές σκέψεις και προβληματισμούς.

«Θα ήθελα αυτή την εμπειρία τη σημερινή ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του και εγώ με τους δικούς μου να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό που γίνεται σε αυτή τη μικρή γωνιά της Ελλάδος και αν είναι δυνατόν να το επεκτείνουμε» είπε ο κ. Ιερώνυμος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...