28η Οκτωβρίου 1940: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

740493-parelash-28h.jpg

28-10-2016 12:13

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια ολοκληρώθηκε η μεγαλοπρεπής στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου – Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του f-16 Σωτήρη Στράλη που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα.

Την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Νωρίτερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού αφού πρώτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου (πρώην Κέννεντυ), από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι τον Λευκό Πύργο» και ατά σειρά παρέλασαν το Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων, το Πυροβολικό, το Μηχανικό, οι Διαβιβάσεις, το Υγειονομικό, η Πολεμική Αεροπορία, η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και τέλος τα πεζοπόρα τμήματα.

Θερμό ήταν τα χειροκροτήματα του παρευρισκόμενου πλήθους για τους ανάπηρους πολέμου και του συλλόγου «Κομάντος 74» οι οποίοι παρέλασαν με τα αμαξίδια τους.

Η εικόνα που ξεχώρισε ήταν η πανέμορφη γυναίκα πιλότος του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού, που πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από την παρέλαση.

gynaika pilotos

Νωρίτερα, «παρέμβαση» στη στρατιωτική παρέλαση που βρισκόταν σε εξέλιξη έκαναν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο δρόμο που γίνεται η παρέλαση, αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση… Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Ο τσολιάς της στρατιωτικής παρέλασης που «γονάτισε» το διαδίκτυο (pics)ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr