Τηλεοπτικές άδειες: Λαβωμένη η κυβέρνηση ψάχνει λύση μέσω ΕΣΡ

740443-tsipras34.jpg

28-10-2016 7:48

«Φωτιά» έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κηρύχθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες, με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει ανοικτά πλέον το «γάντι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ήταν χαρακτηριστική: «Τη Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας αν, πράγματι, υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, την Δευτέρα στις 5 μ.μ. στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλλει στην συγκρότησή του».

«Οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει. Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεδομένη και μας δεσμεύει όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει «εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

«Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει το δελτίο Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή του κ. Τσίπρα φανερώνει δύο πράγματα: εκνευρισμό και απελπισία. Πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που χάλασε ο «αιφνιδιασμός» του Σαββάτου (29/10/2016), ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός επρόκειτο να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό.

Διαβάστε περισσότερα σε λίγο…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr