Νέες «απειλές» Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τους ομοεθνείς μας στην Ελλάδα

740358-erdogan.jpg

27-10-2016 19:29

Κρεσέντο μεγαλοϊδεατισμού από Τούρκο  πρόεδρο, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεδρίου ανέφερε ότι «θα υπερασπιστούμε και θα προστατέψουμε τους ομοεθνείς μας στην Ελλάδα αλλά τα αδέλφια μας μέχρι και την Αφρική, από τη Μεσόγειο μέχρι και τις ατελείωτες στέπες της Κεντρικής Ασίας». 

Για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ξεκάθαρο τι πιστεύει για τον εαυτό του και την Τουρκία: ότι πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του προστάτη όλων των Μουσουλμάνων από την Ευρώπη έως την Κεντρική Ασία.

Σε έναν παραληρηματικό λόγο ο Τούρκος πρόεδρος διερωτήθηκε τα εξής πρωτοφανή:  «Οτιδήποτε συμβαίνει στη περιοχή έχει άμεση σχέση με την Τουρκία… Γυρίσαμε ποτέ στο παρελθόν την πλάτη μας όταν αντιμετώπισαν δυσκολίες οι ομοεθνείς μας στην Βουλγαρία, στην Ελλάδα, στη ‘’Μακεδονία’’, τα αδέλφια μας στην Βοσνία, στην Αλβανία και στο Κόσοβο;

Είπαμε ποτέ πως οι υποθέσεις αυτές είναι εσωτερικές; Μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας; Όπως έχω αναφέρει, άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και εντελώς διαφορετικά είναι τα σύνορα της καρδιάς μας. 
 
Τα αδέρφια μας, που βρίσκονται από την Ευρώπη μέχρι και την Αφρική, από τη Μεσόγειο μέχρι και τις ατελείωτες στέπες της Κεντρικής Ασίας βρίσκονται στα σύνορα της καρδιάς μας. Για εμάς τα Βαλκάνια είναι το ένα μέρος της καρδιάς μας και ο Καύκασος το άλλο μέρος.
 
Η έχθρα προς τους ξένους στην Ευρώπη αυξάνεται, και εμείς είμαστε οι πρώτοι που αντιδρούμε. Γιατί; Διότι εκεί ζουν 5 εκατομμύρια πολίτες μας που έχουν τις ρίζες τους στην Τουρκία. Επιπλέον πρέπει να προσθέσουμε και τα αδέλφια μας από το Τουρκιστάν, το Αφγανιστάν και την Κεντρική Ασία που εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη. Είναι ηθική μας υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα τους και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε ευθέως το δικαίωμα των χωρών στα οποίες ζουν Μουσουλμάνοι να διευθετούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν ως εσωτερική τους υπόθεση ενώ πρακτικά έχρισε τον εαυτό του και την Τουρκία αυτόκλητους προστάτες σχεδόν όλων των Μουσουλμάνων που υπάρχουν από τις ακτές του Ατλαντικού έως την Κεντρική Ασία, μια σαφής υπενθύμιση του Οθωμανικού παρελθόντος της Τουρκίας.     
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr