ΗΠΑ: «Στη Ράκα θα εισβάλλουμε μαζί με τους Κούρδους όσο κι αν αντιδρούν οι Τούρκοι»

740277-516337-u-mog26-873.jpg

27-10-2016 15:01

Ο στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ, ο αμερικανός διοικητής των δυνάμεων του συνασπισμού κάτα του ISIS, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο αμερικανικό Πεντάγωνο, την οποία έδωσε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βαγδάτη, ότι μεγάλο μέρος των δυνάμεων, που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα στη Συρία, θα αποτελέσουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις οποίες υπάγεται η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Ο στρατηγός Τάουνσεντ, απαντώντας στην ερώτηση, «Η Τουρκία δεν επιθυμεί η YPG να μετέχει σε αυτές τις επιχειρήσεις. Ποιοί θα συμμετέχουν τελικά; Η Τουρκία ή η YPG;», δήλωσε τα εξής:

«Όπως ακριβώς το διατυπώσατε. Η Τουρκία δεν επιθυμεί επ’ ουδενί να κάνουμε επιχειρήσεις με τις SDF πουθενά, ούτε και στη Ράκα. Η πραγματικότητα είναι ότι σε περιορισμένο χρόνο και πλαίσιο η μόνη αποτελεσματική δύναμη είναι οι SDF και η YPG αποτελεί μεγάλο μέρος τους. Κάνουμε διαπραγματεύσεις και σχέδια με την Τουρκία. Θα πάρουμε τις δυνάμεις που διαθέτουμε και θα πάμε στη Ράκα. Αυτή η δύναμη θα αποτελείται από τις SDF που περιλαμβάνουν τη YPG και τους Άραβες της Συρίας. Το τι θα συμβεί περαιτέρω θα καθοριστεί ανάμεσα στις ΗΠΑ, τους τοπικούς μας εταίρους και την Τουρκική κυβέρνηση. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει. Οι Τούρκοι δήλωσαν πως θέλουν να μετέχουν σε αυτή την επιχείρηση. Θα το εξετάσουμε αργότερα πιο αναλυτικά. Θα κινηθούμε σύντομα για να απομονώσουμε την Ράκα κι αυτό θα γίνει με τις δυνάμεις που θα είναι έτοιμες».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...